Site pictogram Colombiaans.nl

Stichting Integrarte – een update

De tijd vliegt: anderhalf jaar geleden vond in Austerlitz het Colombiaanse benefiet-feestje plaats, waar aanwezigen hoorden over het werk van Integrarte in Colombia en er volop genoten werd van een feestelijke Latin vibe.

Deze week is het ook alweer een jaar geleden dat we een groep van zestien opgetogen Colombiaanse tieners van Schiphol ophaalden. Ze bleven twee weken, na het Easter Open toernooi in Brabant reisden we langs allerlei sportieve en culturele hoogtepunten; van de Zaanse Schans tot Ajax. De meeste meisjes hadden nog nooit gevlogen en zagen in Nederland voor het eerst de zee. Ze verbaasden zich over de gebruiken in hun gastgezinnen, de opgeruimde straten, de rust en de veiligheid. Met hun aanstekelijke energie toverden ze elke huiskamer en elke voetbalkantine om tot een feest.


Volg Colombiaans.nl op social media!

Wil je niets missen? Krijg jij geen genoeg van Colombia? Volg ons dan via onderstaande kanalen. Wil je als eerste een notificatie op jouw telefoon krijgen? Stuur ons dan een bericht en jouw nummer wordt toegevoegd aan onze database.





* Met het doorgeven van jouw nummer ga je akkoord dat we je gratis berichten via Whatsapp sturen die te maken hebben met Colombiaans.nl, onze diensten, advertenties en producten.



Natuurlijk is zo’n reis een prachtige ervaring, dat gun je elke tiener. Maar wat pas echt mooi is, is dat het effect een jaar later nog altijd nadreunt in Bogotá: in het team, thuis en op school!

3 persoonlijke hoogtepunten:

Blanca Nieves was twee jaar geleden het ‘zorgenkind’ en de rebel van het team. Verslaafd aan feesten en drugs ging ze nauwelijks naar school. Met de reis in het vooruitzicht verbeterde haar prestaties op school en in het veld. Afgelopen januari slaagde ze voor de middelbare school. Met een beurs van de overheid studeert ze nu agronomie aan de Universidad Nacional.

Catalina Maldonado kreeg dankzij een enorme drive en ambitie een beurs om fysiotherapie te studeren aan een van de meest prestigieuze en duurste universiteiten van Colombia.

Tatiana Torres werd in de aanloop naar de reis aanvoerder van het team. Het meest teruggetrokken meisje van allemaal ontwikkelde zich tot een leider die haar teamleden in het veld en erbuiten aanmoedigt. Na de reis werd Tatiana gescout door Santafe, de huidige kampioen van Colombia.

Kortom, Integrarte zit in een positieve vibe! Komend jaar willen we doorpakken en de stichting in Bogotá verder helpen ontwikkelen (aan de hand van hun eigen ideeën) en nog meer meisjes, en hun gezinnen, helpen te empoweren. De plannen voor 2024 in het kort:

We zijn trots dat dit jaar voor het eerst veertig procent van de kosten wordt betaald door ouders en sponsors in Colombia. Als Nederlandse stichting dragen we tienduizend euro bij. Dankzij de bijdrage van vaste sponsors en een genereuze schenking van een stichting hebben we dit bedrag al grotendeels op de rekening. Als bestuur zetten we ons ervoor in om de resterende Euro 1.500 te organiseren.

Amigos van Colombiaans.nl, we zijn blij dat we je hebben mogen bijpraten over wat wij zo leuk en belangrijk vinden: het empoweren van meisjes zodat zij zich kunnen ontwikkelen tot wie of wat ze het liefste willen zijn!

Steun Integrarte Nederland

Wil je ons financieel ondersteunen, doe dan een vrijwillige bijdrage via onderstaande Tikkie-link, de meiden kunnen het goed gebruiken. Muchas gracias!

DONEER HIER

Gracias & saludos,

Namens het bestuur van Integrarte Nederland:
Debra Aurich, Ezra de Korte, David Jonker, Stephanie Bakker en Machteld Ooijens

NB. het geld van onze donateurs wordt uitsluitend gebruikt voor de activiteiten in Colombia. De kosten voor de reis naar Nederland zijn betaald d.m.v. sponsoring en fundraising in Colombia en een ouderbijdrage. De kosten voor het verblijf en de activiteiten in Nederland waren volledig gesponsord.

Mobiele versie afsluiten