Site pictogram Colombiaans.nl

Nederlander moet zich voor rechter Colombia verantwoorden voor eilanddrama

eilanddrama in Colombia

We schreven hier al vijf berichten over en 6 juni 2016 de laatste toen misdaadverslaggever John van de Heuvel namens RTL4 “Vermoord In Het Buitenland” uitzond. Nu komt hier weer een nieuw hoofdstuk bij. De man uit Heino (nabij Zwolle) zal zich moeten verantwoorden voor zijn daad voor een Colombiaanse rechter.

In september 2015 was het stel uit Heino bezig aan een wereldreis met de zeilboot (Lazy Duck) en aangekomen in Colombia. Ze voerden langs Islas del Rosario bij Cartagena. De toen 65-jarige gepensioneerde dierenarts zei toen: ‘Er zijn rovers aan boord gekomen. Ik werd door gemaskerde mannen vastgebonden en in het toilet gezet. Toen ik mezelf een tijdje later kon bevrijden trof ik mijn vrouw overleden aan.” De vrouw werd levenloos aangetroffen op 19 september 2015.

Vreemde zaak

De politie vertrouwde de zaak en het verhaal niet en de voormalig dierenarts spoedde zich uit Colombia. De politie gaf toen aan het maar een ‘vreemd verhaal’ te vinden omdat er weinig was gestolen. De portemonnee was aanwezig, alsmede ook horloges en juwelen. De netto materiele schade was toen ongeveer 50 euro. De politie gaf aan dat de officiële doodsoorzaak verstikking met de dood tot gevolg is en wil de man uit Heino nu voor de rechter spreken.

Verwijten over en weer

Hoe nu verder? De gepensioneerde man uit Heino beweert dat hij niet de schuldige is en vindt dat de Colombiaanse politie een zondebok zoekt omdat men anders bang is voor imagoschade van het Colombiaans toerisme. De politie zegt op zijn beurt dat de verdenkingen op de Heinoër, Peter P, wel heel ernstig zijn omdat de ‘buit’ zo klein was, er geen sporen waren dat er een derde partij aanwezig was en eigenlijk alles van waarde binnen handbereik was. De eerste rechtszitting heeft zeer waarschijnlijk plaats in de eerste helft van volgend jaar.

Lees meer over het eilanddrama

– Nederlandse vrouw vermoord op Islas del Rosario – Eilanddrama I
– Eilanddrama II
– Eilanddrama III
– Eilanddrama IV (Slot)
– Eilanddrama V: Nederlands onderzoeksteam naar Colombia voor onderzoek naar moord
– Eilanddrama deel 6: Nog altijd een mysterie

Mobiele versie afsluiten